Hendrie

Sinds een aantal jaren werk ik als senior docent Europese Cultuur en Religie aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Daarnaast verzorg ik cursussen aan de Vrije Academie.

Tussen 2013 en 2016 woonde en werkte ik met mijn gezin in Chiang Mai (Thailand). Op het McGilvary College of Divinity (Payap Universiteit) doceerde ik Nieuwe Testament, Kerkgeschiedenis en Ethiek. De blogs die geschreven zijn in deze periode voor Kerk in Actie zijn hier nog te lezen: Blogs between East and West. Voor het vertrek naar Thailand heb ik lessen en trainingen gegeven aan meerdere hogeronderwijsinstellingen in Nederland en in het buitenland.

Door betrokken te zijn bij internationaal onderwijs – zowel als manager als als docent – heb ik de kans gehad om verschillende onderwijsomgevingen in de wereld te ervaren (Verenigde Staten, Roemenië, Zuid-Korea, Noorwegen, Myanmar, Thailand). Het heeft me een sterke interculturele gevoeligheid gegeven en het heeft me tot een warm pleitbezorger van internationaal (hoger) onderwijs gemaakt. Collega’s en studenten omschrijven me vaak als een inspirerende en enthousiaste docent en trainer. Omdat ik zowel Sociale Geografie als Theologie aan de Universiteit Utrecht heb gestudeerd, zal ik een onderwerp altijd vanuit verschillende perspectieven benaderen.

Voor vragen en opmerkingen, neem gerust contact met me op.