Press "Enter" to skip to content

Een update vanuit de Domstad

Nu even geen blog vanuit Chiang Mai, maar een korte update vanuit Utrecht. Twee weken geleden zijn we noodgedwongen teruggekeerd naar Nederland om verder onderzoek te doen naar de gezondheidssituatie van onze oudste dochter Salomé.

De afgelopen weken zijn hectisch geweest. Onze oudste dochter Salomé kreeg begin september voor de vierde keer dit jaar een longontsteking. De maanden er voor was ze al nauwelijks naar school geweest vanwege een gebrek aan energie en meerdere ziekenhuisopnames. Begin deze maand was het weer raak. De specialisten in Chiang Mai raadden ons aan om verder onderzoek te doen in het westen. In datzelfde weekend bleek er ook een dengue uitbraak in onze wijk. Dengue wordt ook wel knokkelkoorts genoemd. Je kan hier echt heel erg ziek van worden en helaas kunnen de doktoren er niets aan doen. Gezien de verzwakte toestand van Salomé vonden wij dit een te groot risico en hebben we in overleg met KerkinActie besloten om naar Nederland te gaan, zodat we in een voor Salomé veilige omgeving verder medisch onderzoek kunnen doen.

Inmiddels zijn we twee weken verder en lijkt Salomé zich langzamerhand te herstellen van de laatste longontsteking. Tevens lopen er onderzoeken bij het VU Medisch Centrum om de oorzaak te achterhalen. Komende maand hopen we helderheid te hebben en we hopen en bidden dat het niet ernstig is.

De studenten blijf ik in de tussentijd op afstand lesgeven via videopresentaties op mijn website. Op deze manier kunnen ze middels ‘blended learning’ toch het volledige curriculum volgen. Dankzij de techniek blijven we toch verbonden.

De hoop is dat we eind oktober meer weten en weer kunnen afreizen naar Thailand.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.