In Chiang Mai

De avond was vol geesten, lampionnen, sluipende kinderen en tricks and treats. Ik sliep. Terwijl de Keltische cultus – zelfs in Chiang Mai – gevierd werd op kinderlijke wijze, waren de lichten uitgegaan bij ons thuis: jetlagged. Gisteren zijn we veilig en gezond weer aangekomen in Chiang Mai na weken van onderzoeken voor Salomé in Nederland.

Inmiddels heeft onze oudste dochter weer energie en ‘kleur op de wangen’. Ernstige ziektes waarvoor we een beetje bang waren zijn voorlopig uitgesloten en afgelopen week was de laatste bloedtest in Amsterdam. De uitslag daarvan over een aantal weken kunnen we prima in Chiang Mai afwachten.
En zo belanden we van de herfst weer in de zomer. De kalende bomen hebben plaatsgemaakt voor overdadig groen en het vlakke land voor een bergachtige jungle. We zijn ontzettend dankbaar voor alle goede zorgen van het VU medisch centrum, Kerk in Actie en het meeleven van zoveel mensen.
In Chiang Mai. Een plek waar veel westerlingen naar toe reizen om op zoek te gaan in de tempels naar een koninklijk gewaad dat dat ze ergens in het Westen verloren zijn geraakt. En ik paradoxaal genoeg verhaal mijn oosterse studenten vanaf morgen weer over dat christelijke kleed, geweven door de eeuwen heen vol symboliek, kleur en inspiratie.

Chiang Mai,
1 November 2015

Gerelateerde artikelen